1.3.5.3

Geograafia

Märtsis 2018 kutsusid geograafiaõpetajad kolleege loomingulisse kööki ehk ühisele õppepäevale „Rahvus- köök kui rahvuskultuuri osa Portugali köögi näitel“.

Geograafiaõpetajad viisid läbi ühise õppe- päeva “Rahvusköök kui rahvuskultuuri osa Portugali köögi näitel”, mille tulemuseks oli ei-tea-mitmekäiguline gurmeeõhtusöök

Ühise kokkamise koolitus pühendati Eurovisiooni lauluvõistluse võidu puhul mereriik Portugalile ja selle rahvale. Koolitusel osales biolooge, eesti filolooge, alushariduse õpetajaid. Koolitajad olid „Tigutoidust“, kelle juhendamisel jagati gruppidele retseptid ja rahvustoitude valmistamine algas.

Töö käigus tutvuti rahvusköökidega laiemalt, räägiti Portugali köögi piirkondlikest omapäradest, toidu valmistamisel kasutatavast toorainest ning maitsetaimedest. Koolitajad jagasid nippe, kuidas esialgu ehk võõravõitu ja teatud kahtlust tekitavaid rahvustoite oma maitsemeelele sobivalt valmistada.

Pea kolm tundi rassimist köögis ja seejärel algas koolituse kõige toitvam osa – nautida sai ei-tea-mitmekäigulist gurmeeõhtusööki!

Pilvi Tauer, geograafia aineühenduse juhataja