6.5.27

Eesti toidukultuuri väärtustamise nädal Tallinna Pae Lasteaias

12.–16. veebruarini 2018 korraldati Tallinna Pae Lasteaias Eesti toidukultuuri
väärtustamise nädal „Õpime tundma Eesti kööki“.

Tallinna Pae Lasteaia toidukultuuri väärtustamise nädalal „Õpime tundma Eesti kööki“ tehti ja pakuti maarahva argi- ja pühaderoogi

Lapsed tutvusid eesti toidu traditsioonidega ja ajalooga, küpsetasid ise keskaegse retsepti järgi rukkileiba ja nautisid selle söömist. Eesti köögi nädal ei olnud aga pelgalt söömine, vaid tervik- emotsioon, mis koosnes suurepärastest toiduelamustest.

Nädala menüüs pakuti Eesti maarahva argi- ja pühaderoogi: herne- ja klimbisuppi, mulgiputru, hautatud hapukapsast, kama, hapupiima, verivorsti ning sea- ja kalatoite. Valikus olid just Eestile omased ja hinnatud kalad – vürtsikilu ja räim –, mida lapsed ise puhastasid ja millest võileibu valmistasid. Lauale serveeriti toit lipuga „Toodetud Eestis“.

Juulia Djomina, Tallinna Pae Lasteaia direktor